Anatomi och fysiologikurs för yogalärare

Anatomi- och fysiologikursen är för dig som vill få en bättre förståelse för hur du kan bygga säkra och roliga yogaklasser för olika kroppar.

Som en del av Everyday Yoga Schools yogalärarutbildningar har de tillgång anatomi och fysiologiföreläsningar, med koppling till yoga och kroppen i rörelse.

Du har nu möjlighet att köpa detta som fristående onlinekurs.
I materialet ingår:
– 35 videor om bland annat fascia, muskler, skelett och tips för vissa asanagrupper
– manual med bilder och kompletterande information
– medföljande instuderingsfrågor som hjälp att belysa vad de viktigaste punkterna är för varje del

I den här Anatomi- och fysiologikursen kommer vi se närmare på det intrikata systemet som utgör din fysiska farkost. Du kommer att få lära dig specifika termer och få förståelse varför vi använder dem. Vi kommer se till kroppens strukturer och funktioner, samt hur du kan lära dig analysera dem.
För att materialet ska vara applicerbart och relevant har jag lagt mig på en övergripande nivå. Förhoppningsvis får du mersmak och fortsätter fördjupa dig på egen hand.

Investeringen på 2995:- (inkl 25% moms) är en engångskostnad, när du köpt kursen är den din och du behöver inte förnya den.

Vill du lära dig ännu mer kanske Asanabanken är intressant.
Asanabanken går igenom 30 asanas (yogapositioner) och du får du lära dig grunderna för dem, att alla kroppar inte kan göra samma sak, ta samma form, och varför du behöver anpassa din praktik eller dina instruktioner efter de
Läs mer om Asanabanken här.

 

About Author

Jag är samtalscoach, författare och yoglärarutbildare med en examen i psykologi inriktad på stress och känslor. Min första bok heter ”Yoga för mindre stress, mer energi och bättre sömn” och min kommande bok handlar om känslor, stress och psykologi. I sitt arbete med samtalsklienter är hennes inriktning trauma, nervsystemsreglering, kroppsbaserad stresshantering & känsloreglering. Med flera års studier inom hälsa och anatomi på högskola, samt fördjupningar inom yoga, grundade jag Everyday Yoga School där jag erbjuder grundutbildningar för yogalärare och vidareutbildade workshops. Läs mer på https://everydayyogaschool.se/utbildningar

No Comments

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.