Yoga & Rörelse

Lucka 1 – Blansera din inre ELD (yinyoga)

Välkommen till Yogaadventskalendern 2020!
Med start idag börjar vår nedräkning till jul och bakom varje lucka finns en vägledning för din dagliga stund på mattan. Temat är VILA och vi kommer att varierar mellan yinklasser, yoga nidras och guidade meditationer.

Bakom Yogaadventskalenders första lucka arbetar vi med elementet ELD, för att balansera det. Om vi inte ger elden tillräcklig med bränsle slocknar den, och ger vi den för mycket bränner det ut. Den här klassen har några aktiva, men lugna och mjuka, inslag för att mer kunna slappna av i stillheten. Så du håller elden levande men inte för intensiv. Kroppsfokus: höfter och bröst.

Klasserna finns på min Youtubekanal, och du är välkommen att öppna luckan när som helst och var som helst – när och där det passar dig. Allt är såklart helt gratis och kommer ligga kvar även efter vi går in i 2021.

Om du gillade den här klassen får du gärna berätta vad du tyckte om den, och hur din stund på mattan var. Om några tankar kom upp eller vad dagens intention betyder för dig.
Sprid julkänslan genom att tipsa dina vänner som skulle vilja räkna ner till julen med yoga. Länka till inlägget eller bjud in dem till min instagram eller dela länken till min blogg där jag delar dagens lucka varje morgon.

About Author

Jag är samtalscoach, författare och yoglärarutbildare med en examen i psykologi inriktad på stress och känslor. Min första bok heter ”Yoga för mindre stress, mer energi och bättre sömn” och min kommande bok handlar om känslor, stress och psykologi. I sitt arbete med samtalsklienter är hennes inriktning trauma, nervsystemsreglering, kroppsbaserad stresshantering & känsloreglering. Med flera års studier inom hälsa och anatomi på högskola, samt fördjupningar inom yoga, grundade jag Everyday Yoga School där jag erbjuder grundutbildningar för yogalärare och vidareutbildade workshops. Läs mer på https://everydayyogaschool.se/utbildningar

6 Comments

 • Sara
  1 december, 2019 at 21:30

  Tack för ett härligt och ”lagom” långt pass! Finns det möjlighet så skulle jag önska lite högre ljudvolym på nästa klipp, det var svårt att höra även på maxvolym på flera av mina enheter, annars var det toppen!

  Reply
  • veronicajaderlund
   2 december, 2019 at 06:24

   Tack för feedback Sara jag ska se hur jag vrider upp volymen!

   Reply
 • Camilla
  4 december, 2019 at 07:26

  Tack för en behaglig yoga nidra. Ett bra sätt att starta dagen.

  Reply
  • veronicajaderlund
   11 december, 2019 at 08:07

   Tack Camilla, hoppas kalendern har gett dig många fina starter

   Reply
 • […] Bakom yogaadventkalenders elfte lucka finner du en yinyogaklass där vi jobbar med elementet TRÄ. Årstiden för TRÄ är vår. En tid av metamorf och förvandling. Den här klassen innehåller mjukt flödande rörelser innan vi landar i stillhet.Det är den femte yinklassen på ett element i kalendern. De andra är:ELDMETALLVATTENJORD […]

  Reply
 • […] Yogaadventskalendern fortsätter som planerat till den 24:e december, efter det tar jag en paus från sociala medier och jobb och återkommer i januari. För att ladda batterierna för att orka med allt kul som kommer 2020. […]

  Reply

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.