Stress & Nervsystem

Onlinekurs: Yoga för stressreducering

Med start den 6:e oktober börjar höstens onlinekurs Yoga för stressreducering.
Den här kursen är för dig som känner dig stressad, har svårt att komma ner i varv och slappna av, eller kanske upplever orolig sömn och vill ta hjälp av yoga för att minska din stress.

Kursen bygger på Traumaanpassad Yogas metodik och kommer innehålla yogapositioner (asanas), medveten närvaro, rörelser, andningsmedvetenhet och avslappning.

Vi yogar i ett lugnt tempo och du kommer få förslag hur du kan anpassa klassen utifrån olika behov, samt att du närsomhelst kan ändra position utifrån vad som känns bäst för dig.

Tid: Torsdagar 19.00-20.00 , start V40, slut V47 (totalt 8 tillfällen)
Plats: via zoom
Pris: 900:- ink 6% moms, när din plats är bekräftad är anmäla bindande, läs återbetalningspolicy här.
Boka din plats: maila mig på info@veronicajaderlund.se för att boka din plats, eller om du har några frågor.

Upplägg:
Vi träffas via zoom varje torsdag 19.00. Själva klassen ca 40 minuter, du kommer få fylla i en självskattningsenkät innan klassen, och efter den. Så totalt avsätter vi en timme.

Klassen kommer gå att se i repris i 24 timmar, men jag uppmanar verkligen att du avsätter tid och har som intention att vara med när klassen sänds live. Detta för att du faktiskt ska ta dig tiden att göra klassen, och det är det – att avsätta tid och faktiskt göra övningarna – som kommer hjälpa dig med stressreduceringen.

Efter kursens sista tillfälle kommer du att få en inspelning av klassen som du kan ladda ner och göra när du vill.

Den här kursen är för dig som vill prova yoga som ett sätt att minska din stress.
Vi håller ett lugnt tempo och arbetar med medveten andning, samt enkla yogapositioner på yogamatta och mot en vägg.

Kursen är inte speciellt anpassad för dig som har PTSD, panikångest, schizofreni eller liknande och jag rekommenderar därför andra klasser som är mer utformade efter dina behov.
Om du letar efter en kurs där vi flödar mellan olika positioner, eller enbart jobbar med asanas (positioner) är det här nog inte kursen för dig.

Utrustning:
Bekväma kläder, yogamatta och en vägg (klassen går att göra utan vägg men jag kommer att ge förslag hur du kan arbeta mot en vägg).
Du behöver också ha en dator och uppkoppling, samt ladda ner zoom på din dator/platta/mobil så att du kan delta i kursen.

Om självskattningsenkäterna:
Du kommer att få fyra (4) filer av mig, både som pdf och worddokument.

  1. Självskattning innan påbörjad kurs (den ska fyllas i en gång)
  2. Självskattning efter avslutad kurs (den ska fyllas i en gång)
  3. Självskattning inför varje klass (den ska fyllas i åtta gånger)
  4. Självskattning efter varje klass (den ska fyllas i åtta gånger)

Antingen skriver du ut och fyller i och tar bild av varje självskattningsenkät när du fyllt i den, och skickar sedan bilden till mig.
Eller så fyller du i worddokumentet och mailar det till mig.

Jag kommer att gå igenom detta vid första tillfället och då kan du fråga om något är otydligt.

Jag kommer sedan att sammanställa alla svar och lämna in till min lärare Josefin Wikström. När jag sammanställer svaren byter jag ut ditt namn mot en siffra så ingen annan än jag kommer att se dina svar!

Boka din plats med ett mail till info@veronicajaderlund.se
Vi ses på mattan
/ Vevve

About Author

Jag är samtalscoach, författare och yoglärarutbildare med en examen i psykologi inriktad på stress och känslor. Min första bok heter ”Yoga för mindre stress, mer energi och bättre sömn” och min kommande bok handlar om känslor, stress och psykologi. I sitt arbete med samtalsklienter är hennes inriktning trauma, nervsystemsreglering, kroppsbaserad stresshantering & känsloreglering. Med flera års studier inom hälsa och anatomi på högskola, samt fördjupningar inom yoga, grundade jag Everyday Yoga School där jag erbjuder grundutbildningar för yogalärare och vidareutbildade workshops. Läs mer på https://everydayyogaschool.se/utbildningar

1 Comment

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.