När vi går yogalärarutbildningar är vi ofta helt uppsluppna i all information och alla känslor som resan medför – vilket är helt rätt! Sedan vips är vi “färdiga” och ska börja hålla klasser. Själva klassdelen går förmodligen (förhoppningsvis!) superbra, om än lite skakigt om du aldrig hållit klasser förut. Men sedan kommer det där andra också:
– vad tar jag betalt för en klass? är det samma arvode för alla?
– är det vanligt att inte få betalt men få tillgång till att träna på gymmet/studion?
– hur gör jag om jag vill hyra in mig i en sal och hålla egna klasser?
– hur startar jag egen studio?
– måste jag starta företag för att kunna fakturera?
och så en massa andra tankar.
På mina utbildningar på Everyday Yoga School har vi minst en dag företagssnack för att gå igenom detta, eftersom jag tycker att det är en viktig del av att vara yogalärare. Och som vi har förstått efter att vi öppnade Yogalärarrummet i mars är det flera utbildningar som inte alls pratar om detta – och flera är osäkra på vart de ska vända sig för att få svar och riktning.
Du har säkert funnit att de som du gått utbildningen med är ovärdeliga resurser att bolla klassidéer och teman med. Men om alla är lika nya är det svårt att leta där efter svar eller råd. I vår facebookgrupp Yogalärarrummet (där alla yogalärare är välkomna!) samlas yogalärare från olika skolor, med olika erfarenheter för att fråga, svar, fundera och stötta. Jag har länge arbetat enligt devisen Kollegor inte Konkurrenter och att få teama upp med Johanna, Majja och Martina för att skapa detta, och att se hur över tusen yogalärare vill jobba mot samma mål är grymt att se!
Facebookgruppen är som sagt för alla, och gratis. Och på yogalararrummet.com finns även flera grymma gratisartiklar. Så spana in dem om du vill få lite riktning om vart du kan börja.
Om du kikar här hittar du en liten sneak peak + genomgång av hur Yogalärarrummets medlemssidor ser ut
Varför jag tycker att Yogalärarrummet är super för dig som är
Ny i rollen som yogalärare
- Konkreta siffror gällande arvode! “Ta vad som känns bra” eller “yoga är energiarbete och borde vara gratis” är inte hjälpsamt när du försöker få ett grepp om vad du ska ta för arvode som ny yogalärare.
- Tips och exempel för hur starta upp företag, eller hur göra om du inte vill ha företag men ändå vill kunna fakturera
- Kontakt med massa härliga kollegor som du kan bolla med för inspiration och vägledning
- Det här gör vi på flera sätt, men bland annat går jag och Johanna igenom det ämne för ämne i varje “månadens video”, samt alla 4 i olika artiklar och mer.
Mer erfaren som yogalärare
- Varje månad lägger vi ut förslag på hur du kan utveckla dina klasser. Men också meditationer och klasser för din egen skull och personliga utforskning.
- Anatomi/rehab/hållbar yoga! Med i teamet har vi Majja Lundh som är fysioterapeut, och jag som är anatominörd och tillsammans kommer vi dela våra tankar om hållbar yoga. Du kommer även kunna ställa direkta frågor till Majja om skador som hon hjälper till att reda ut.
- Marknadsföring och företagsprofil. Proffset Martina Lennartsson har jobbat med både yoga och kommunikation i över 10 år, och delar konkreta råd och strategier för hur du kan tydliggöra för dig själv vad det är du vill göra i ditt yogaföretagande.
Som du märker är jag helpepp på det här, och hoppas att du vill hänga med oss! Om du inte har följt med mig och Johanna Alvin i podden YOGALÄRARRUMMET hittar du flera avsnitt på Spotify, i iTunes och där poddar finns.
Vill du läsa mer om Yogalärarrummet och hur du blir medlem följ med över!
No Comments