Själ & Kalibrering / Yoga & Rörelse

Lästips för dig som vill börja med meditation

meditation bok viloläge wake up now

Jag är helt överväldigad över hur många som följer med på morgonmeditationerna jag delar 05:30 varje dag på instagram. Det var mina elever som går 200h yogalärarutbildningen som inspirerade mig att dra igång. De ville alla meditera mera och för att hjälpa vägleda dem sänder jag nu morgonmeditation till vår andra utbildningshelg.
Att ta sig tid för sin egen yoga är en del av utbildningen, och framförallt då att hitta hur det ska se ut i DITT EGET LIV. Du behöver inte göra ett bestämt antal minuter eller gånger i veckan. Yoga ska tjäna dig, inte du tjäna yoga.

För dig som blivit biten och vill gå bortom våra härliga morgonstunder rekommenderar jag de här två böckerna:
Wake Up Now – A Guide to the Journey of Spiritual Awakening av Stephen Bodian
Den här boken hjälpte mig släppa så mycket myter jag hade om mediation, och gjorde att jag gav mig tillåtelse att meditera utifrån vad JAG behövde. Inte vad jag trodde att meditation skulle vara om.

Viloläge: mindfulness och meditation i vardagen av Magnus Fridh
Denna bok hittade jag ganska nyligen och gillar verkligen. Det är en avskalad och enkel bok med många handfasta tips. Superbra!! (Och på svenska för er som inte vill läs engelska).

Hur går meditationen för dig?
Har du hittat något som funkar för dig?
Möter du något motstånd?
Berätta gärna nedan, din upplevelse kommer inspirera andra på sin resa
Och vill du utforska din egen yogapraktik, och förkovra dig i yogans fantastiska värld anmäl dig då till höstens 200h timmar yogalärarutbildning som börjar i augusti.

Read, SC., Carrier, ME., Whitley, R., Gold, I., Tulandi, T., Zelkowitz, P. Complementary and Alternative Medicine Use in Infertility: Cultural and Religious Influences in a Multicultural Canadian SettingJ Altern Complement Med. 2014.

About Author

Jag är samtalscoach, författare och yoglärarutbildare med en examen i psykologi inriktad på stress och känslor. Min första bok heter ”Yoga för mindre stress, mer energi och bättre sömn” och min kommande bok handlar om känslor, stress och psykologi. I sitt arbete med samtalsklienter är hennes inriktning trauma, nervsystemsreglering, kroppsbaserad stresshantering & känsloreglering. Med flera års studier inom hälsa och anatomi på högskola, samt fördjupningar inom yoga, grundade jag Everyday Yoga School där jag erbjuder grundutbildningar för yogalärare och vidareutbildade workshops. Läs mer på https://everydayyogaschool.se/utbildningar

No Comments

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.