Yogalärare som yrke / Yogalärarutbildning

Yogalärarutbildning för psykologer

Är du psykolog, socionom, fysioterapeut eller professionell vårdpersonal? Letar du efter en yogalärarutbildning som är bygger på vetenskap men också har det där själsliga inkännandet som yoga ger? Everyday Yoga Schools 200h yogalärarutbildning är för dig som vill ha en trygg utbildningsplan, och en erfaren lärare som kan hålla rum för dig att ifrågasätta, prata, lyssna, prova dig fram och hitta det som passar för dig.

Den 22:a september börjar nästa omgång och 30:e april är sista dagen för early bird pris, läs mer om upplägget på utbildningen här.

Hanna är psykolog och gick utbildningen förra året. Jag bad henne berätta om varför hon valde Everyday Yoga School och hur hon använder det hon lärde sig i sin yrkesroll som psykolog idag:

Hej Hanna, berätta lite kort om dig och vad du arbetar med.

Jag jobbar som psykolog inom beroendevården och har sedan jag själv började yoga känt att jag vill dela med mig av det jag känner att yogan ger mig. För att kunna göra det behöver yogan vara tillåtande och ha personen i fokus, upplevelsen. Jag gick några kurser inom olika typer av yoga men kände att jag mest lärde mig ett program eller koncept utan att egentligen bottna i metoden själv. Utan att göra det kände jag inte att jag kunde förmedla det jag vill och som känns centralt för mig.

Vad letade du efter i en yogalärarutbildning?

Jag letade yogalärarutbildning eftersom jag hade svårt att komma iväg på klasser och yoga så mycket som jag själv ville och på det sättet jag behövde. Min upplevelse är att min praktik förändras i takt med min vardag, och jag sökte efter en utbildning som skulle ge mig verktyg att hitta min yoga, som passar in i mitt liv. Så också en utbildning som kändes rimlig att få in mitt i livet.

Varför valde du Everyday Yoga Schools utbildning?

Det jag fastnade för var beskrivningen av både utbildningen men också formen av yoga, att yogan kan passa mig, snarare än att jag måste passa in den. Min andra önskan var att rusta mig med verktyg för att kunna dela min erfaren av yoga med de som kanske inte självklart skulle söka sig till en klass på en studio, nämligen de jag möter i mitt arbete.

Under yogalärautbildningen fick jag möjlighet att utforska min roll och hur jag kunde använda mig själv för att leda och instruera både på mitt sätt, och med mitt syfte, för den grupp jag vill vända mig till. Det är det som är det fina, jag tror alla som gick utbildningen hade olika tankar om vilken typ av yoga och i vilken riktning de ville gå. Och vi fick alla möjlighet att göra det!

Hur använder du det du lärde dig idag?

För min del leder jag idag grupper på min arbetsplats och upplever att jag kan anpassa praktik och instruktion efter de jag har framför mig. Jag skulle därför absolut rekommendera andra inom vården att gå utbildningen.

Tack igen Vevve, nu är jag inne på min tredje månad och det känns verkligen som att det lossnat och att jag gör min grej.
/Hanna


Boka din plats till höstens yogalärarutbildning innan 30:e april för early bird pris.
Läs mer om Everyday Yoga Schools 200h yogalärarutbildning och hur du anmäler dig här.

About Author

Jag är samtalscoach, författare och yoglärarutbildare med en examen i psykologi inriktad på stress och känslor. Min första bok heter ”Yoga för mindre stress, mer energi och bättre sömn” och min kommande bok handlar om känslor, stress och psykologi. I sitt arbete med samtalsklienter är hennes inriktning trauma, nervsystemsreglering, kroppsbaserad stresshantering & känsloreglering. Med flera års studier inom hälsa och anatomi på högskola, samt fördjupningar inom yoga, grundade jag Everyday Yoga School där jag erbjuder grundutbildningar för yogalärare och vidareutbildade workshops. Läs mer på https://everydayyogaschool.se/utbildningar

No Comments

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.