Själ & Kalibrering

Tystnad, jord och tid för kultivering

Våren sprudlar utanför mitt fönster
Fåglarna skvallrar om sina vinteräventyr
Och blommorna viskar hemligheter som knopparna antydde, urkraft som vilat i jorden hela vintern

Jag trodde att våren skulle komma med en energiexplosion
Med kreativitet, och framförallt produktivitet
Trädgårdsprojekt, företagsutveckling och massa inspirerande grejer på sociala medier.

Men vad jag planerade och universum levererade var två olika saker. Du kanske också varit där någon gång?
De senaste månaderna har inneburit tystnad och reflektion för min del.

Inom kinesisk medicin är våren kopplad till elementet Trä, som symboliserar energin av tillväxt, förändring och att arbeta sig igenom motståndet.
Trä är också kopplat till levern och gallblåsan. Levern som ibland beskrivs som arkitekten för vår framtidsvision, navet av vår planering. Och gallblåsan centrum för beslut och eftertänksamhet, avvägning. I den här energin kan vi alltså reflektera över det som varit, det som är och vilken riktning vi vill sätta fram.

I det här insåg jag att jag drunknade i flöden. Förlorade mig själv i alla andra. Det var därför jag lämnade IG ett tag. För att rota tillbaka in.
Det jag behöver nu är mindre input, och mer inlyssning.
Så jag har avprenumererat på flera mailutskick, rensat på FB och begränsat scrolltid.
Jag har också avföljt flera konton på instagram.
Det är inte du, det är 100% jag
Så många roliga och inspirerande konton som jag bara scrollade förbi. Så många poster sparade på facebook, som jag aldrig läst. Eller mail samlade i ”när jag har tid att läsa” – mappen som fortfarande ligger orörda.

Jag fortsätter följa vårens inbjudan att lyssna in
Att förankra i min kärna
Utforska min utkraft och dess hemligheter, de som vilat i min jord hela tiden
Och bjuder in dig att stänga av allt i 10 minuter för att se om du kan höra vad ditt inre viskar om idag .

About Author

Jag är samtalscoach, författare och yoglärarutbildare med en examen i psykologi inriktad på stress och känslor. Min första bok heter ”Yoga för mindre stress, mer energi och bättre sömn” och min kommande bok handlar om känslor, stress och psykologi. I sitt arbete med samtalsklienter är hennes inriktning trauma, nervsystemsreglering, kroppsbaserad stresshantering & känsloreglering. Med flera års studier inom hälsa och anatomi på högskola, samt fördjupningar inom yoga, grundade jag Everyday Yoga School där jag erbjuder grundutbildningar för yogalärare och vidareutbildade workshops. Läs mer på https://everydayyogaschool.se/utbildningar

No Comments

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.