Själ & Kalibrering

Human Design för nybörjare – med Nikki Vanda

I avsnitt 15 av Kalibrera din inre kompass-podden pratar jag med Nikki Vanda om Human Design. Du som kanske börjar nosa på Human Design kanske känner som de allra flesta att det är lite överväldigande med information, vart ska en börja liksom? I det här blogginlägget hjälper Nikki oss med de grundläggande begreppen, så att det blir lättare att tyda den där HD-kartan.

Nikki beskriver sig själv som en löjligt stolt tvåbarnsmamma, sjuksköterska och coach, som också i allra högsta grad en fullfjädrad personlig utvecklingsnörd. Med Human Design som verktyg vill hon visa ett annat, kraftfullt, perspektiv på självutforskande. ”Passionerad och kärleksfull, det är jag!”.

Jag vet knappt hur Human Design kom in i mitt liv. Skulle jag tro på slumpen så hade det nog varit det. Men Linnea (som idag leder kurserna jag tar för att ge readings) dök upp i mitt flöde och Human Design talade rakt i hjärtat på mig. Efter en reading var jag hänförd, efter två var jag fast. 

Vad är Human Design?

Human Design beskrivs ofta som ett spirituellt system för självkännedom. För mig är det så mycket mer. Det är next level av personlig utveckling. Det är ett sätt att förstå både oss själva och andra. Mötas i att vi alla är unika och det är meningen med allt. 

Bakgrundsmässigt så har Human Design en mystiskt födelse. Ganska ung ändå med 1987 som födelseår och Ibiza som födelseplats. Där fick en man vid namn Robert Alan Krakower (aka Ra Uru Hu) hela systemet till sig i en kanalisering. Skrev ner alltihop och Volia! Här har vi det .

Och låt mig säga. Det är inget litet jobb han har suttit med. Human Design är en sammansättning av 4 olika system: Kabbala, I Ching, Chakrasystemet och Astrologi. 

Likt astrologi behöver du din födelsetid, år, dag och plats för att ta del av din karta (det kan du göra gratis på ex www.mybodygraph.com). När du får se din karta brukar första reaktionen vara ” O holy Moses”, det är så mycket att ta in. Det är linjer, silhuetter, figurer, siffror, text. Det kan lätt bli överväldigande (sån tur att personer som jag finns som kan hjälpa till 😉). Om det blir det så kan du alltid kika on hos mig för lite hjälp och vägledning. 

Human Designs 3 viktigaste nycklar

För att inte detta ska bli en novell kommer jag nämna den absoluta grunden av Human Design, de viktigaste 3 nycklarna enligt mig

 1. Vilken energityp är du?
  Det alla börjar med att ta reda på är nämligen vilken energityp man tillhör. Alla på Jorden är en av fem energityper:
  – Generator
  – Manifesting Generator
  – Manifestor
  – Projektor
  – Reflektor.
  Varje energityp har ett beslutsfattande centrum (Authority) och ett sätt att ta sig an livet med minsta motstånd (Strategy). 
 2. Vilken är din auktoritet?
  DIn auktoritet är den del av din karta som står för ditt beslutsfattande. I Human Design är det inte hjärnan som står för besluten utan kroppen. Det finns 7 olika typer av auktoriteter. 
 3. Vilken är din Strategi?
  Din Strategi för hur du bäst tar dig fram i livet med minsta motstånd. Ett förhållningssätt och en del av din inre kompass som hjälper dig att ta dig framåt på ett hållbart och kraftfullt sätt. 

Dessa tre nycklar (och mycket mer) får du ta del i den kostnadsfria nedladdningen av din karta. Det går att djupdyka hur mycket som helst i Human Design. Men wow-upplevelsen brukar infinna sig redan vid genomgången av dessa delar. 

Vill du veta mer så lyssna gärna in på mitt och Veronicas samtal om Human Design i hennes podd. 

Lättförståelig Human Design för nybörjare

Du får gärna hälsa på mig på instagram (@nikki.vanda) där jag levererar lättförståelig Human Design på svenska. Jag erbjuder också en gratis Facebookgrupp full med information och har en gratis ordlista du enkelt kan ladda ner för att spara dig några googlingar i alla fall. 

Human Design är ett underbart verktyg för självkännedom och personlig utveckling. Det förmedlar jag i mina kanaler och jag hoppas vi ses där! 

Ta hand om dig
/ Nikki Vanda 

Ps. Jag måste varna dig…Det är lätt att bli beroende av HD (; 

About Author

Jag är samtalscoach, författare och yoglärarutbildare med en examen i psykologi inriktad på stress och känslor. Min första bok heter ”Yoga för mindre stress, mer energi och bättre sömn” och min kommande bok handlar om känslor, stress och psykologi. I sitt arbete med samtalsklienter är hennes inriktning trauma, nervsystemsreglering, kroppsbaserad stresshantering & känsloreglering. Med flera års studier inom hälsa och anatomi på högskola, samt fördjupningar inom yoga, grundade jag Everyday Yoga School där jag erbjuder grundutbildningar för yogalärare och vidareutbildade workshops. Läs mer på https://everydayyogaschool.se/utbildningar

No Comments

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.