Stress & Nervsystem

Meditation för dig med ADHD, ADD eller popcornhjärna.

Den här meditationen är för dig som känner dig lättdistraherad och att tankarna far när du mediterar. Jag har fått den från Josefin Wikström, grundare av Traumaanpassad Yoga, och den innehåller 4 delar för som hjälper hjärnan att fokusera och vara närvarande.

De fyra delarna är:

  1. Tummen till pekfinger, långfinger, ringfinger och lillfinger. Upprepa.
  2. Räkna 1 när tummen nuddar pekfingret, 2 för långfingret, 3 för ringfingret och 4 för lillfinger. Upprepa.
  3. Koppla ihop med andetaget. Andas in när du räknar till 4. Andas ut när du räknar till 4.
  4. Rör den andra handen upp när du andas in, och sänk den ner när du andas ut.

Du behöver inte göra i mitt tempo, eller ha med alla delar när du mediterar. Använd dem som hjälper dig, och skippa det som gör det rörigt.

Vill du läsa mer om kroppsbaserad stresshantering, hittar du de artiklarna samlade här.
Meditation kan vara hjälpsamt för en del som vill komma ner i varv och träna på att vara närvarande. För en del kan meditation ha motsatt effekt. Det innebär inte att de gör fel eller är fel. Det innebär att de kan behöva göra andra saker (träna, springa, gå, yoga, sticka, simma) för att få samma effekt.

Här har jag skrivit mer om Kan meditation och mindfulness vara skadligt? och Stress – lär dig när du behöver gasa och när du behöver bromsa.

About Author

Jag är samtalscoach, författare och yoglärarutbildare med en examen i psykologi inriktad på stress och känslor. Min första bok heter ”Yoga för mindre stress, mer energi och bättre sömn” och min kommande bok handlar om känslor, stress och psykologi. I sitt arbete med samtalsklienter är hennes inriktning trauma, nervsystemsreglering, kroppsbaserad stresshantering & känsloreglering. Med flera års studier inom hälsa och anatomi på högskola, samt fördjupningar inom yoga, grundade jag Everyday Yoga School där jag erbjuder grundutbildningar för yogalärare och vidareutbildade workshops. Läs mer på https://everydayyogaschool.se/utbildningar

No Comments

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.