#18 Yoga, stress och nervsystemsreglering med Majja Lund

I dagens avsnitt pratar jag med min medförfattare Majja Lund om vår bok ”Yoga för mindre stress, mer energi och bättre sömn” som du kan köpa hos bokus, adlibris och där böcker säljs.

Vi berättar hur vi kom in på stress och kroppen som ingång till att hantera och bearbeta stress.

Du får också en introduktion till vad nervsystemsreglering är, hur det kan se olika ut för varje individ och hur vi kan göra det lättillgängligt och enkelt och ändå känna skillnad.

Och så tittar vi på vad yoga har med nervsystemsreglering att göra. Är meditation, andningsövningar och fysiska positioner den bästa stresshanteringen? Ja, nej och kanske (mest kanske faktiskt) är svaret.

Majja är fysioterapeut och håller just nu på med sin doktorand där hon fördjupar sig ännu mer i kroppen och rörelse och hur det påverkar vår mentala hälsa.

Du hittar Majja på instagram under @majja_lund och @HELA_hållbar_hälsa, hon är också en del av stabben hos @everydayyogaschool

Här hittar du blogginlägget om Nervsystemsreglering och här är inlägget om den polyvagala teorin.
Du kan också läsa mer om att vi behöver både jobba med som kroppen som ingång OCH skapa förståelse krig vår upplevelse här.

Vi pratar också om att meditation och andningsövningar inte alltid är lösningen, att de ibland faktiskt kan trigga stress och oro. I avsnitt #12 Kan meditation och mindfulness vara skadligt? pratar jag med Sofia Viotti, jag har också skrivit ett blogginlägg om det Kan meditation och mindfulness vara skadligt?

Och här kan som blev nyfiken på Josefin Wikström och Traumaanpassad yoga kan läsa mer om henne, och varför jag valt den utbildningen.

Kalibrera din inre Kompass
Kalibrera din inre Kompass
#18 Yoga, stress och nervsystemsreglering med Majja Lund
/
About Author

Jag är samtalscoach, författare och yoglärarutbildare med en examen i psykologi inriktad på stress och känslor. Min första bok heter ”Yoga för mindre stress, mer energi och bättre sömn” och min kommande bok handlar om känslor, stress och psykologi. I sitt arbete med samtalsklienter är hennes inriktning trauma, nervsystemsreglering, kroppsbaserad stresshantering & känsloreglering. Med flera års studier inom hälsa och anatomi på högskola, samt fördjupningar inom yoga, grundade jag Everyday Yoga School där jag erbjuder grundutbildningar för yogalärare och vidareutbildade workshops. Läs mer på https://everydayyogaschool.se/utbildningar

No Comments

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.